Energielabels | Labelbalie

Labelbalie: snel en vakkundig een energielabel

Voor de meeste woonhuizen en utiliteitsgebouwen zoals kantoren, winkels, horeca en (zorg)praktijken is een energielabel verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering. Met ingang van 1 januari 2023 moeten kantoren minimaal energielabel C hebben om nog als kantoor dienst te mogen doen.

De Labelbalie van DVE Vastgoedadvies beschikt over gecertificeerde adviseurs voor het opstellen van energielabels voor woongebouwen en utiliteitsgebouwen. Zij doen dit op basis van de nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie: NTA 8800.

Energielabels woningbouw (EP/W)

Heb je een energielabel voor je woning of woongebouw nodig? Of wil je graag je huidige woning verduurzamen? De Labelbalie stelt een helder stappenplan voor je op om het juiste label te behalen. Je kunt de energiecertificaten in sommige gevallen ook gebruiken voor subsidieaanvragen. Verder kan een goed energielabel ook een rentekorting opleveren bij hypotheekleningen.

Energielabels utiliteitsbouw (EP/U)

Je wilt je bedrijfspand, kantoorpand of winkelpand verkopen of verhuren. Je dient dan bij de transactie een geldig energielabel aan te leveren. Voor kantoorpanden geldt vanaf 1 januari 2023 de verplichting om minimaal een energielabel C te hebben. Onze gecertificeerde adviseurs kunnen dit voor je opstellen. Zij denken desgewenst ook mee over het verbeteren van het pand. Met als doel: meer comfort voor de huurders, lagere energielasten en voldoen aan wet- en regelgeving.

Energielabel nodig? Neem contact op met de Labelbalie

Duidelijke en scherpe tarieven

De gecertificeerde energieprestatie-adviseurs de Labelbalie, een initiatief van DVE Vastgoedadvies, leveren binnen 7 werkdagen het energielabel af. Dat gebeurt op basis van duidelijke en scherpe tarieven. We werken zowel voor particuliere huiseigenaren, Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) als vastgoedportefeuillehouders, beleggers, woningcorporaties, makelaars en eigenaren van bedrijfspanden.